Etiketter

, ,

DSC_2466.JPG

Nej, redigering är inte himmelriket. Redigering är en slitsam, långdragen, tjatig och ytterst nödvändig process. Som jag går igenom om och om igen. Och igen. Och igen. Att skriva en text tar ingen tid alls jämfört med att redigera den.

Däremot kan jag ibland vara i himmelriket när jag redigerar. Som idag. Har min lediga skrivarfredag idag måndag och har jobbat som en liten gnu hela dagen. För tillfället håller jag på och redigerar två olika projekt. Ett är i fasen snart-klart och ett är i fasen många-ändringar-återstår. Båda kräver min fullständiga uppmärksamhet och jag ljuger inte när jag säger att jag inte ser hur timmarna går. Istället ber jag tiden på mina bara knän om att den ska gå långsammare. Det funkar sådär. Eller rättare sagt inte alls.

Men himmelriket finns utomhus för tillfället. Det är sommarvarmt och fruktträden blommar. Dessutom är hela Skåne färgat i gult för tillfället. Det är rapsens månad och jag njuter för fullt. Jag bara älskar raps! Gult är min favoritfärg, så det är kanske inte så konstigt. Men raps luktar också gott och av rapsen blir det nyttig rapsolja. Ett skånskt rapsfält är himmelriket.

Jag måste skriva in ett blommande rapsfält i en bok någon gång.

Annons