Etiketter

DSC_2576

Ja, precis så är det när jag är på en loppis där man säljer böcker. Jag kan inte lämna böckerna där, utan kärlek och uppmärksamhet, dömda till ett grymt öde (jag gissar att böckerna antingen sparas till nästa års loppis i dammiga instängda lådor eller att de bränns upp, båda alternativen är lika fruktansvärda). Jag måste helt enkelt adoptera dem.

Därför brukar jag undvika loppisar.

Men så är det scoutloppisen här i Åkarp. En gång om året äger den rum och då går jag dit, för att stötta scouterna. I år ansträngde jag mig jättemycket, men gick ändå därifrån med en rejäl bokhög.

När jag kom hem tittade jag mycket förvånat på bokhyllan. Hur kan den vara full IGEN? En gång om året rensar jag i den och ger bort massor med böcker (jo, för fler bokhyllor går inte in i mitt hus, tro mig, jag har mätt). Under året fyller jag på med böcker som får ligga ovanpå de stående böckerna. När det är proppfullt är det dags för nästa rensning.

Det är uppenbarligen dags nu.

Jag lyckades visserligen trycka in mina nya fynd, men jag hoppas på en regnig dag (en räcker, tack) under semestern, så att jag kan göra min årliga rensning i bokhyllan. Och många dagar i solstolen, så att jag kan läsa mina nya böcker.

Annons