Etiketter

, ,

dsc_0315

”Nej, det är minsann bara något som affärerna ha hittat på, för att sälja mer. Det är inget som vi firar här i Sverige”, sa pappan till sina barn i affären.
”Ja, fast vi får väl se hur det blir när ni blir stora”, sa mamman till de två små barnen i vagnen.
Jag log för mig själv och stoppade ner ytterligare ett par halloween-girlanger i min korg.

För jag firar Halloween! Jag älskar högtiden och har ägnat större delen av dagen idag till att spökpynta mitt hus tillsammans med mina barn. Igår städade vi. Idag satte vi upp kvadratmeter efter kvadratmeter av spindelnät. De konstgjorda ger liksom bättre effekt än de autentiska.

Som författare med förkärlek för fantastik går det ju inte annat än gilla Halloween. En fest där man får skrämmas och äta godis! Och berätta läskiga historier! Kan inte bli bättre! Så jag går all in. Ikväll blir det spökvandring, ordnad av grannar som också gillar Halloween. Och imorgon väntar familjens stora Halloween-fest när vi fyller huset med läskiga vänner och levande ljus.

Missa förresten inte min spökhistorieworkshop på biblioteket i Åkarp den 1/11 kl 13-15. Då blir det mer rysligheter!

Och så passande Halloween-läsning: i går ramlade jag över Flickan med gåvorna av M.R. Carey på biblioteket. Såg den och ville köpa den på bokmässan, men på ett så sent stadium att det inte fanns plats i min väska för en enda bok till. När jag kom hem från biblioteket tänkte jag bara läsa två sidor, så att säga för att känna lite på den. En halvtimme senare satt jag fortfarande kvar med boken i handen och vände fram blad efter blad. På grund av ovan nämnda städning och pyntning har jag inte kommit så långt än, men den verkar mycket lovande …

 

 

Annons