Etiketter

Just nu befinner jag mig i en väldigt rolig fas i skrivandet! Jag planerar Jord och det innebär att jag ägnar massor av tid till research. När jag tröttnar på att läsa eller i vissa fall plugga in fakta, tar jag långa promenader och funderar över hur jag kan knyta ihop alla delar och alla detaljer till en bok.

Sedan sätter jag mig ner framför datorn och jobbar i ett par exceldokument och ännu fler worddokument. Jag tar fram tidslinje, arbetar med persongalleriet, lägger upp innehållet i bokens olika delar. Jag inhämtar ännu mer information, om sådant jag ännu inte vet tillräckligt om. Och sedan filar jag vidare på bokens form.

Och så det allra roligaste – att jobba fram innehållet, intrigen. Till det har jag god hjälp av familjen. Fantasins vågor går höga kring vårt middagsbord när jag kastar ut en idé om något som ska hända i boken och får gensvar från min man och mina tre barn. Det blir en magisk stämning och ingen vill lämna bordet, trots att alla har ätit upp. Det är få människor som man faktiskt kan ha den här typen av diskussioner med, det är få som faktiskt förstår mig när jag säger: ”jag måste ha mer våld, mer action” eller  ”vem ska dö?”. Jag är väldigt glad att min familj vill rida ut på äventyr med mig i text efter text och att de alltid accepterar mina karaktärer som nästan riktiga personer … Det gör mitt skrivande både roligare och lättare.

Och ja, jag har börjat skriva en del på manuset också, jag håller för tillfället på och laborerar med början och några av huvudkaraktärerna. Det är såååå roligt!

Annons