Etiketter

dsc_3564

Under Litteraturrundan och Kulturnatten i Lund i september 2016 var jag med och ordnade ett Poddkalas på stadsbibliotektet i Lund.

Och nu finns ett av samtalen som jag var med i på Skrivarpodden! Lyssna på ett spännande avsnitt om research! Elisabeth Östnäs pratar om att göra research i dåtid och jag främst om framtiden.

Research är något av det roligaste som finns! På Skrivarpodden berättar jag om hur jag aldrig går någonstans utan att ha anteckningsblock med mig. Även i hemmet finns anteckningsblock lite här och var – redo att ta emot tankar och infall. Det kan vara något som jag hör, en känsla, något jag upplever, något jag fantiserar fram, något jag får reda på i ett möte eller i en intervju. Ja, vad som helst!

Research är lite grand som att måla en tavla. Färgerna kommer fram, en efter en, och konturer framträder. När jag har läst tillräckligt, när jag har intervjuat och låtit allt mogna, då framträder en bild. Och utifrån den bilden kan jag skriva min berättelse.

Intervjuer är förresten en fantastiskt rolig del av researchen. Det finns så många människor som är experter på sitt område och som gärna vill dela med sig av sin kunskap. Det är faktiskt bara att våga fråga – oftast blir jag överraskad över hur mycket hjälp jag får och över hur engagerade de människor jag möter är.

Annons