Etiketter

,

I torsdags var jag på inflyttningsfest på Nypon och Vilja förlag i Helsingborg. De har flyttat från lokaler i utkanten av Helsingborg till ett vackert och ljust kontor som ligger så centralt man kan komma, bara ett stenkast från båtarna till Helsingör.

Det var fantastiskt kul att få träffa alla på förlaget för första gången! Och alla författare, illustratörer och redaktörer! Finns det något bättre än att mingla med en massa kreativa och intressanta människor och att göra nya bekantskaper? Jag hade så kul att jag helt glömde bort att ta foton. Jag, som alltid annars är  min egna väldigt noggranna pressfotograf, och som tar så många foton att vänner och familj ibland (hmm, eller kanske snarare ofta om jag ska vara riktigt ärlig) protesterar. Så kul hade jag!

Och festen fortsatte på tåget hem mot Lund, där jag tillsammans med ett tiotal andra gäster från festen pratade och minglade vidare.

Nu är jag tillbaka i vardagen igen och jobbar vidare med redigeringen av Utan ord. Så heter mitt lättlästa manus just nu. Vi får väl se vad namnet blir när den kommer ut i augusti. Min redaktör Catharina är fantastisk! Hon hittar saker som jag måste fundera över och rätta till och hon lär mig en massa om den lättlästa texten.

Det här är en del av arbetet med en bok som jag tycker väldigt mycket om, när man gräver djupt, djupt i texten och ifrågasätter sådant som från början var självklart, men som  visar sig vara precis tvärt om. Jag tränger djupare in i mina karaktärer och det leder till funderingar på vad de gör efter bokens slut. De fortsätter leva i mig och jag kan redan se två andra böcker om Mateo och Bim. Jag längtar efter att sätta igång och skriva på dem, men just nu är det redigeringen som gäller.

Annons