Etiketter

,

Oj vad tiden går snabbt! Jag märker till min stora förvåning att det var flera veckor sedan jag gjorde ett inlägg här. Så vad har jag då gjort sedan senast?

Jo, det är Utan ord som gäller just nu. Så blev titeln på min första lättlästa bok, som kommer ut på Nypon i augusti. Den senaste månaden har jag jobbat med diverse förbättringar av texten.

Först gick min fantastiska redaktör Catharina igenom texten och vi diskuterade olika ändringar. Sedan jobbade jag vidare med ändringarna och så diskuterade vi. Och så vidare! Den här delen av processen tycker jag jättemycket om, för texten blir så mycket bättre.

Sedan läste lättlästspecialisten på Nypon, Anette, igenom manuset och kom med andra ändringsförslag. Och så var det diskussioner och ändringar igen. Och texten blev ännu bättre.

Just nu har jag inget textarbete med Utan ord, istället jobbar jag med planeringen av del 2 och 3 i serien. För till min stora glädje är Nypon intresserade av en fortsättning! Vilken tur att Mateo och Bim vägrar att flytta ut från mitt huvud, de berättar nya saker för mig hela tiden! Det här är också en del av skrivprocessen som jag gillar – när jag planerar för en ny bok. Allt är möjligt då …

Så nu sitter jag här vid min dator och jobbar, med skrivarhunden Malia vid mina fötter. Och ja, hon har äntligen lärt sig att vara ensam ett par timmar i taget. Fast hon föredrar helt klart sällskap. Hon håller sig gärna så nära mig som möjligt, men jag avstyr alla hennes försök att ligga i mitt knä när jag skriver. Vi tycker visserligen att det är mysigt båda två, men det blir inte speciellt ergonomiskt för mig. Eller för henne. Och så funkar det dåligt att ha nos och tassar på tangentbordet.

Visst är det Malia på bilden! Och visst är hon söt?

Annons