Etiketter

Ibland är jag väldigt bra på att planera. Som förra veckan, när jag föreläste om kreativt skrivande för studenter som precis börjat jobba med sin kandidatuppsats på SLU i Alnarp. I vanliga fall brukar jag som skrivpedagog jobba mer med övningar och mindre med teori och tips. Den här gången var det tvärtom, så jag jobbade intensivt och ytterst strukturerat med förberedelser och satte ihop en intressant föreläsning, inklusive en snygg uppsättning powerpoints.

Under två timmar berättade jag allt som jag själv hade velat veta om skrivande när jag började på min kandidatuppsats – hur får man idéer, vad gör man om man får skrivkramp, hur lägger man upp arbetet med ett större skrivprojekt. Studenterna var verkligen med på noterna, det märktes redan under den inledande uppgiften när de två och två fick skriva en kontaktannons. Och jag hade jättekul – det är underbart att få prata om det som engagerar mig allra mest i livet – skrivande!

Idag hade jag planerat att sätta igång med skrivandet tidigt. Det gick sådär. Först var jag och skrivarhunden Malia ute och gick en lång promenad. Hon träffade på chihuahuan (OK, jag erkänner, det ordet var jag tvungen att kolla upp stavningen på) Theo och de lekte en lång stund. Sedan borde jag ju ha satt mig för att skriva.

Men då började jag kolla mailen och se, där fanns ett mail från en nätbokhandel som hade extrapris på pocket. Ja, visserligen inte mer än några kronor per bok, men jag tänkte att jag ju kunde se som om det fanns något av intresse. Det fanns det såklart. 45 minuter senare hade jag lagt inte mindre än tolv böcker i varukorgen, för självklart hade jag hittat en massa böcker som jag nog absolut nästan nödvändigt behövde. Hur gick det till, egentligen?

NU ska jag börja skriva. Ska bara gå och se om Malia vill bli gosad med först. Nej, det vill hon inte, sover tungt i fåtöljen. Så här avslappnad är hon då (om du undrar så kan jag berätta att hennes ögon är stängda, annars hade det blänkt lite genom pälsen strax norr om nosen) .

DSC_0333

Då fortsätter jag med uppföljaren till Utan ord. Så kul att jobba med Mateo och Bim igen! Just nu händer det tråkiga saker för Bim … och roliga saker för Mateo. Mer kan jag inte berätta …

Annons