Etiketter

För inte så många år sedan kände jag inga författare alls. Nu har jag den stora glädjen att få gå på releasefester då och då! Den här veckan blev det två stycken, av vitt skilda slag.

I söndags hade Emma Karinsdotter och Hanna Gustavsson bokkalas för boken Lisbet och Sambakungen. Emma har skrivit texten – och vilken text! – och Hanna har gjort illustrationerna – och vilka illustrationer!. Det här är en alldeles underbar högläsningsbok! Jag spår både Emma och Hanna en lysande framtid. Jag säger bara: läs den! Nu!!!

lisbet-och-sambakungen

Givetvis läste Emma högt ur boken och så blev det tårta och specialfika à la Sambakungen – geléhallon och blåbär.

DSC_0014

I går hade min dotters klass – 3A på Lilla Dalslundsskolan i Åkarp – release för en hel hög böcker. Under vårterminen har de jobbat med ett stort bokprojekt och nu bjöds familjerna in för att läsa och lyssna (jodå, alla böcker ges mycket framsynt ut direkt som ljudböcker). Men först fick vi stiga in i den magiska världen och fick magiska snacks:

DSC_0021

Lyckliga de elever som liksom min dotter och hennes klasskompisar har en lärare som Malin Nilsson! Hon har låtit barnen använda sin fantasi på bästa sätt och samtidigt styrt upp projektet så att det utmynnade i den här bokskörden, som nu finns att låna på Åkarps bibliotek.

 

Annons