DSC_4449”The Beast from the East” har slagit ner på Skåne och mina snöklockor har i rena chocken lagt sig platt ner på marken för att sedan täckas av ett hyfsat tjockt lager snö.

Jag tillbringar den här helgen med att göra tre saker:

  1. Redigera Något hemligt (arbetsnamn), andra boken om Mateo och Bim. Arbetet har kommit så långt att jag jobbar med min redaktör Catharina med texten. Högtidsstunder för mig! Det är en verklig ynnest att få grotta ner sig på det här sättet i den egna texten och göra den så bra som möjligt. Att dessutom ha någon annan – och helst en så duktig redaktör som Catharina – att bolla med gör bara det hela roligare.
  2. Bråka med manuset till tredje boken om Mateo och Bim. Jag skrev klart råmanuset i höstas och fick feed-back på det från två författarkollegor, min skrivarpartner Johan Carle och lättlästförfattaren Emma Fäldt. Sedan har manuset fått vila och jag har funderat. Nu sliter jag upp manuset och ändrar massor av saker. Jag plockar bort händelser, personer och annat, som när jag skrev manuset kändes helt nödvändiga för berättelsen. Nu när jag tar bort dem saknar jag dem inte ens. Det är både våldsamt och roligt. Och texten blir så mycket bättre.
  3. Leka med Malia i snön. Jag hade ingen aning om att pudlar var så förtjusta i snö. Malia leker som ett barn i det våta vita. Hon tar sats och hoppar jämfota i snöhögarna och bollar med en prydnadspumpa som jag odlade i somras och som nu är djupfryst som en Findus-ärta. Efter en stunds lek sitter bollar av snö stenhårt fast i hennes päls och hon behöver upptining med hårfön eller varmt vatten för att återfinna sitt vanliga fluffiga tillstånd. Visste du förresten att Malia har inspirerat mig till en av karaktärerna i bok tre om Mateo och Bim?

Ha en trevlig helg i snön!

Annons