fantastiskpodd2

Det jag kände allra mest för kl sju på morgonen på nationaldagen var att gå och ställa mig utanför grannarnas fönster och sjunga Du gamla du fria väldigt högt. Så låga känslor av ren och skär hämnd kan man överväldigas av när grannarna har haft studentfest med hyrd jättemusikanläggning till långt fram på småtimmarna.

Men istället åkte jag till Lund för en förmiddagsträff med två fantastiska författare Charlotte Cederlund och Emma Andersson som utöver att skriva också är Fantastisk Podds sydligaste ansikten. Eller kanske röster, eftersom det ju rör sig om en podd för alla oss som tycker om att skriva fantasy, sci-fi och skräck.

Efter en god frukost pratade vi om hur det är att skriva lättläst fantasy. En utmaning kan tyckas, eftersom flera av fantasyns utmärkande egenskaper med stort persongalleri, tillbakablickar och många sidor inte funkar i lättlästgenren. Men jag lovar att det går hur bra som helst att skriva lättläst fantasy – och det kan du höra mer om lite senare i sommar när avsnittet kommer ut. Jag hoppas att jag trots den väldigt korta natten sa något vettigt …

 

Annons