22 böcker

Ja, jag vet att man inte ska hamstra i dessa coronatider. Men jag tyckte att det inte skulle skada att fylla på familjens lager av duschtvål och dessutom köpa ingredienser till bröd – det var evigheter sedan jag bakade senast, så mycket saknades i skafferiet.

Stopp nummer ett var Dollarstore, där jag ibland köper duschtvål, rollon och tandkräm. Jag gick in, tog en korg och la målmedvetet ner några flaskor duschtvål. Gick till rollon-hyllan, men där fanns inte sorterna som vi använder. Då tappade jag koncentrationen. Såg att längre bort höll en tjej på att sätta upp påsksakerna. La ner påskservetter i korgen. Och påskgodis. Rätt mycket påskgodis. Kom på att hunden nog också behövde godis och gick till djurhyllan.

När jag kom till kassan såg jag att kvinnan framför mig hade lyckats mycket bättre. Där fanns tvål, tandkräm, rengöringsmedel, ALLT. Jag tittade avundsjukt på hennes varor. Men på vägen hem kände jag mig ändå rätt nöjd med mig själv. Jag hade ju fixat påskgodis.

Nästa stopp, samma eftermiddag, var på Ica Maxi. Jag hade skrivit upp grovt rågmjöl, vetekross, bikarbonat och en massa annat bakrelaterat på en lista. Kände mig väl förberedd. Gick in i affären och stannade framför lockvarorna på pallen precis vid ingången. Linschip. Kände mig väldigt snäll när jag la ner två paket i korgen. Ene sonen älskar dem.

Fortsatte med lätta fötter in i butiken. Halva priset på bokrean! Skojar du? Jag älskar halva priset på bokrean! Jag hade ju egentligen inte alls tid med det, för jag skulle köpa bakgrejor och hinna i tid till middag med skrivarkompisarna Johan och Kerstin. Men okej, jag tänkte att jag kunde titta lite snabbt, springa till hyllan med bakgrejor och liksom klara allt.

Åh. Intressant bok. En till. Och titta där. Den här verkar ju toppen. Himla bra det här, jag kan ju köpa en massa presenter här. Till småkusinerna. Till mina barn. Ja, till mig själv med, jag fyller ju faktiskt år nästa vecka.

Resultat: jag kom ut ur affären med 22 böcker och två påsar linchips. Och kom försent till middagen. Men Kerstin och Johan skrattade gott och höll helt med mig, jag är nog världens sämsta prepper.

Annons