Våren är i svalaste laget, men så här fint blommar det i Botan i Lund!

Ett av de mest oväntade samtal jag har fått (förutom den gången för 20 år sedan när ett företag felaktigt hade satt in mitt telefonnummer i en annons och folk ringde för att beställa träskor) var när Eva från Burlövs kommun ringde mig i mars för att be mig hålla tal till Våren på Burlövs kommuns valborgsmässofirande.

Min första tanke var att fråga om hon inte heller ville ha någon äldre och erfaren. Sedan kom jag på att jag precis fyllt 50 och nog får räknas till de äldres och erfarnas skara. Min andra tanke var: wow, vilket hedersuppdrag!

Så givetvis tackade jag ja och på fredag är det dags – då ska vi åka runt till kommunens äldreboenden och Gårdskvartetten ska spela och jag ska hålla tal till Våren. Programmet kommer att spelas in och läggas ut på kommunens hemsida på kvällen, så att alla som vill kan njuta av både den musikaliska och den verbala hyllningen till våren. Här kan du läsa mer.

Annons