Sommaren står för dörren och vart tog våren vägen? Jo, den ägnades åt skrivande i olika former! Mitt eget skrivande såklart, med Åka till akuten som kom ut i januari och arbete med nästa bok i Storgatan 12-serien. Den heter Pumpor och fest, kommer i augusti och handlar om halloween! Sedan har jag skrivit en hel hög med noveller till Min Häst. I numret som precis kom ut har jag med hela två stycken!

Johan Carle och jag på Arlövs bibliotek.

Under våren har jag haft ett nära samarbete med Arlövs bibliotek och genomfört hela fyra skrivarworkshops med lättläst inriktning. Den första i februari var Johan med på och övriga har jag lett själv. Deltagarna är ett alldeles underbart gäng – entusiastiska och skrivintresserade. Den 20 juni kl 17-19 kör vi sista gången innan sommarledigheten och då hoppas vi att vi kan sitta ute och skriva. Dessutom kommer vi alla att ta med något att äta och duka fram en buffé. En riktig skrivarfest med andra ord! Missa inte den, anmäl dig till biblioteket i Arlöv! I höst fortsätter vi med skrivarworkshops, både för vuxna och ungdomar (och snart kommer info om det på bibliotekets hemsida).

Kerstin Önnebo och jag på Simrishamns bibliotek.

Kerstin och jag har haft Skrivardagar tillsammans på biblioteken i Simrishamn, Lomma, Bjärred och Lund i vår. Som det har skrivits under de dagarna, det har varit en fröjd att se! Och en fantastisk förmån att vara där och få leda deltagarna genom övningar, ge feed-back och diskutera deras skrivande. När jag började skriva saknade jag sådana här sammanhang, jag satt hemma vid mitt skrivbord och längtade efter att få lära mig mer om skrivande och träffa andra som skrev. Därför är det nu så väldigt roligt att få jobba med konceptet Skrivardagen.

Jobbar du på bibliotek och är nyfiken på om Skrivardagen kan vara något för ditt bibliotek? Kerstin, Johan och jag har satt ihop olika paket som passar både det större oh det mindre biblioteket. Hör av dig till mig, så berättar jag mer! Maila mig på sofie.berthet@outlook.com

Annons