Det är en alldeles speciell känsla. Att hålla en egen bok i händerna för första gången. Känslan av det lena omslaget mot fingrarna, att öppna den och känna doften av nytryckt papper. Lycka över att den blev så fin och stolthet att jag har skapat den här boken tillsammans med världens bästa gäng på Vilja/Studentlitteratur.

Men också ett hjärta som bultar snabbt. Tänk om något blivit fel, om någon bokstav hoppat runt? Men nej, allt ser bra ut och det är såklart det där gängets förtjänst. Min redaktör Charlotta, som alltid är både kul att jobba med och superproffsig. Och Anette, som ser alla ändringsmöjligheter för att ytterligare lyfta texten. Min förläggare Henny, som frågade mig om jag ville skriva en bokserie för flera år sedan. Det blev serien Storgatan 12. Just nu håller vi på och jobbar med bok nummer åtta, som kommer i januari.

Som vanligt får min skrivarhund Malia vara med på bilden med de nya böckerna. Den här gången hämtade hon sin halloweenleksak till poseringen, kolla så fint den matchar med boken. Det är faktiskt sant att hon hämtade den själv från leksakslådan … fast det var nog mer tur än skicklighet. Eller inte?

Annons